Over mij

Severien

Ik ben Belgisch en ik woon sinds 2007 in Engeland. Eerst hebben mijn man en ik  een tijdje in Londen gewoond, waar onze dochter geboren is, maar op haar eerste verjaardag  zijn we verhuisd naar Kent en daar zijn een beetje later nog twee broertjes geboren. De kinderen zijn nu 7, 5 en 3.  We zijn ondertussen helemaal verknocht aan Kent, het is hier echt prachtig en dat op 40 minuten treinen van hartje Londen.

Aangezien onze kinderen in Engeland geboren zijn, heb ik alles wat betreft zwanger zijn, baby’s, babyvoeding, etc. hier meegemaakt, beleefd en geleerd.  Ook al was het idee helemaal in het begin wat vreemd om dit niet in Belgie te doen, vanaf mijn eerste afspraak bij de vroedvrouw viel dat allemaal heel goed mee en zijn we fantastisch goed begeleid geweest.

Voor peuter- en kleutervoeding was  Annabel Karmel mijn absolute houvast, net als trouwens voor heel veel Engelse moeders. Ze schrijft mooie boeken met prachtige papjes en hapjes voor baby’s en peuters en voor wie wil zelfs met een menu voor de eerste weken met elke maaltijd van de dag, ideaal voor wie dit alles nieuw is dus. Ik vond dit fantastisch en vond het superleuk onze kinderen een zo goed mogelijke start te geven met hun voeding. Ik maakte er een punt van om slechts bij grote uitzondering een gekocht papje te geven. Zelfs als ze naar de creche gingen kregen ze tot ongeveer 1 jaar papjes van thuis mee.

Recent ben ik door verschillende kleine gebeurtenissen in ons gezin nogal intensief op zoek gegaan naar nieuwe gerechten en zo ongelofelijk veel ontdekt. Ik heb me echt verdiept in gezonder eten voor het hele gezin.  Omdat daar heel wat nieuws bij zat stond ik wel voor een uitdaging, hoe kan ik de kinderen hier enthousiast in mee krijgen? En dat vind ik nu zo een leuke en belangrijke taak dat ik me daar helemaal ben beginnen op toe leggen. Hoe kinderen aanleren gezond, gevarieerd en evenwichtig te leren eten op een manier die leuk en aangenaam is voor iedereen. Hoe ze leren genieten van gezond eten en ze leren met plezier te proeven van iets nieuws.

Ik vind het fantastisch om voortdurend nieuwe ingrediënten en gerechten te ontdekken, en die dan thuis te testen bij de kinderen.  Niet alleen onze eigen kinderen doen mee, maar ook vriendjes die op bezoek komen krijgen allerlei nieuwe dingen voorgeschoteld. Hun reacties doen me soms helemaal versteld staan, soms heel positief, soms ook heel afwijzend, maar altijd leerrijk voor mij.

Het resultaat van mijn queeste kan je stukje bij beetje op mijn blog lezen, hopelijk met veel successen maar zeker en vast ook af en toe met mislukkingen en flagrante weigeringen van de kinderen. Maar elk succes is een stap in de goede richting, hoe klein ook. Al hebben ze maar gewoon eens geroken of gevoeld aan die nieuwe soort bereiding of die helemaal nieuwe groente, ik ben ervan overtuigd dat als we volhouden ze gezonde voeding aan te bieden op een ontspannende, leuke en aantrekkelijke manier, elk kind uiteindelijk kan leren genieten van gezonde voeding.

Doe je mee? Klik dan snel door naar de recepten of mijn tips om je kinderen te leren genieten van gezond en gevarieerd eten.

Ik heb ook een blog in het Engels die grotendeels gelijk loopt met Severien’s Kwizien, die vind je onder: More Than Just Carrots.

Severien's Kwizien       More than just carrots

Advertentie

4 gedachtes over “Over mij

  1. Hmmm, ik heb er al zin in gekregen om enkele receptjes uit te proberen! Blijf jij dus ook maar lekker verder experimenteren in de keuken in Kent!!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s