Sorbet van mango en banaan

Mango-ijs

Wat duurt de zomer toch lekker lang verder. Het is nog steeds weer om ijsjes te eten, zalig toch!  Mijn twee jongens kwamen gisteren thuis van school en hadden echt zin in een ijsje.  Wij maken onze ijsjes meestal zelf. Zou je dat ook graag kunnen? Lees dan snel verder!

Dit heb je nodig:

Materiaal:

mango ijs mango ijs

 

 

 

 

 

 

 • plastic zakje
 • mes
 • lepel
 • een sorbet machine of een keukenrobot, het lukt al met een kleine keukenrobot zoals deze.  Als je veel ijsjes maakt, is het de moeite om een sorbet machine te gebruiken zoals op de foto hierboven.

Mango-ijs

Ingrediënten:

mango ijs

 • 2 kleine bananen of 1 grote
 • 2 koppen bevroren stukjes mango
 • kokosroom

Zo ga je te werk:

 1. De banaan kan je zelf invriezen. Heel erg rijpe bananen zijn het best geschikt. Dus als je er zo eentje ziet liggen in de fruitmand met veel bruine vlekjes, neem die dan en snijd ze in schijfjes. Breng ze voorzichtig in een zakje, best netjes naast elkaar en stop dat dan in de vriezer. Als de stukjes aan elkaar plakken zijn ze nadien een beetje moeilijker te hanteren in de keukenrobot.  Zo heb je ze klaar tegen de tijd dat je de kans hebt om dit ijsje te maken.

bananas

 1. Eventjes voordat je het ijs gaat maken, haal je de mango en de banaan uit de vriezer, zodat het een klein beetje zacht kan worden, 5 minuten is voldoende.
 2. Breng dan het fruit in de keukenrobot. Als je maar een kleine keukenrobot hebt, kan je best eerst met een beetje fruit beginnen. Dit is tamelijk hard werk voor de keukenrobot, dus je test best eerst even wat hij aan kan.
 3. Eerst verkruimelt het bevroren fruit en als je dan blijft verder mixen, zal je stilaan de consistentie van ijs te voorschijn zien komen. Als de keukenrobot en beetje vastgeraakt, stop hem dan even en schraap al het ijs (in wording) terug naar beneden en roer er eens door. Begin dan opnieuw. Dit moet je misschien wel enkele keren herhalen.
 4. Neem nu de kokosroom klaar.  Als je het blik of pakje kokosroom opent, zal je merken dat er bovenaan een vast gedeelte zit en onderaan een vloeibaar gedeelte. Gebruik alleen het vaste gedeelte, neem daar 3 eetlepels van.
 5. Mix verder tot alles een mooi egale kleur en vorm gekregen heeft, dan is je ijsje klaar!
 6. Als het ijs ondertussen te lopend is geworden, plaats het dan terug eventjes in de vriezer.
 7. Serveren maar!

Mango-ijs

Smakelijk!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s