Pita broodje

 

Pitabroodje

Ik doe weer eens mee aan de Foodblog Swap en deze keer mocht ik koken van de blog van Eef: Eef kookt zo.  Daar vond ik heel wat recepten die me aanspraken, kiezen was niet zo gemakkelijk want het zag er allemaal wel heel erg lekker uit. Ik koos voor de pitabroodjes omdat die snel klaar zijn, maar ook omdat ik dat zelf ook al wel geprobeerd heb, maar dan zonder recept. Ik wilde ik wel eens zien hoe anderen het doen en de broodjes van Eef zagen er prachtig mals uit.

Pitabroodje

Het kwam goed uit dat het weer Chocodag was en dus maakten we er een boterhammetje met choco en fruit mee. Omdat het zo een prachtige dag was maakten we er een leuke picnic onder de appelboom van. Gelukkig heeft niemand een appel op zijn hoofd gekregen!

Pita brood eten we hier anders wel meestal met groenten en heel kleine stukjes kip of reepjes steak. Ik herinner me ook een hele lekkere pita die ik ooit at met het typische varkensvlees voor pita en dan nog wat kaas en ananas, heerlijk vond ik dat! Maar deze hadden we ze dus met choco, hagelslag en veel fruit en dat was dus ook heel erg lekker!

De kinderen vonden ze ook super lekker, ze waren heel snel allemaal op!

Pitabroodje

De broodjes bakken is echt heel gemakkelijk en het gaat zo snel, eventjes kneden, wat laten rusten en dan slechts 10 minuutjes in de oven!   Ik volgde het recept van Eef bijna volledig, het enige dat ik veranderde was dat ik de helft volkorenbloem gebruikte.

 

PitabroodjeDit heb je nodig:

 • 200 gram witte bloem
 • 200 gram volkorenbloem
 • 1 el gedroogde gist
 • 1 el olijfolie
 • 1 l zout
 • 250 ml lauw water

Werkwijze:

 1. Meng het zout, de gist en de olijfolie onder de bloem.
 2. Giet dan een gedeelte van het water in het midden van de bloem en roer met een lepel. Voeg stilaan meer water toe.
 3. Begin met de handen te kneden als het niet meer lukt met de lepel.
 4. Voeg water toe tot alle bloem goed opgenomen is, zonder dat het deeg begint te plakken. Als het plakt voeg je terug wat bloem toe.
 5. Blijf flink wat kneden zodat het deeg goed aan elkaar hangt en elastisch wordt (door de gluten).
 6. Verdeel het deeg nu in 6 gelijke delen en rol van elk deel een bolletje.
 7. Gebruik nu een deegrol om de bolletjes open te rollen tot ze een diameter hebben van ongeveer 12 à 13 cm. Draai ze regelmatig om tijdens het uitrollen zodat ze zeker niet aan het deegmatje plakken. Strooit er eventueel wat bloem over.

  Pitabroodje
 8. Leg de broodjes op bakplaten (altijd voor zijn van bakpapier in mijn keuken). Strooi er nog een klein beetje bloem over voor het rustieke effect.
 9. Laat de broodjes nu 40 minuten rijzen.
 10. Bak de broodjes gedurende 10 minuten op 230 graden.
 11. Maak er iets lekkers van, ik ben benieuwd wat het wordt!

Smakelijk!

Advertentie

2 gedachtes over “Pita broodje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s