Citroensmoothie met gember en turmeric

Citroen smoothie

Wij hebben er hier eentje die altijd geïnteresseerd is in citroenen. Daarom had ik al een hele tijd geleden beloofd dat ik met hem deze citroen-smoothie eens zou maken. Ik vond er zo een prachtige foto van op Pinterest. Vandaag was het dan eindelijk zover: mooi weer en vakantie, tijd te over om samen te kokkerellen.

Toen ik het recept nog eens goed bekeek, begon ik wel te twijfelen, is dit wel iets voor kinderen? 2 theelepels geraspte zest en dan een nog een theelepel geraspte verse gember en dan nog turmeric, hmm?? Maar toen waren we al begonnen, dus kon ik niet meer terug. We hadden geen ijsblokjes, dus moesten we eerst nog wachten tot die bevroren waren, ondertussen was het etenstijd dus moest het dan maar als dessert en dan moest ik eerst nog enkele foto’s maken!

 

Citroen smoothie

Tegen die tijd waren de kinderen al heel erg ongeduldig, maar toen ze dan eindelijk konden proeven was het een gelukkig een geweldig succes! Zowel mijn citroen-liefhebbende zoon als mijn dochter waren er helemaal aan verkocht! De jongste vond het maar niks, maar ik vond het ook heel lekker. Het is verrassend van smaak en heel erg verfrissend.

Het zijn de zest en de vanille die het meest doorsmaken, de citroensmaak is sterk verzacht door de honing. Deze citroen-smoothie is een beetje anders dan andere smoothies omdat het veel lichter is. Het is eigenlijk eerder een citroendrankje dan een smoothie, perfect bij het ontbijt, tussendoor of het kan zelfs als aperitief omdat het zo licht is.

 

Dit heb je nodig:

 • 2 el citroensap
 • 2 el honing
 • 2 tl geraspte citroen zest
 • 1 tl geraspte verse gember
 • 1/8 tl turmeric
 • 250 ml magere yoghourt
 • 1 tl vanille extract
 • 200 gram ijsblokjes

Zo ga je te werk:

 1. Gebruik best bio-citroenen als je de zest gebruikt want de schil bevat de meeste pesticiden, zoniet was ze dan heel grondig voor je ze raspt.
 2. Rasp de schil van de citroen. 1 citroen geeft je waarschijnlijk net genoeg zest.
 3. Snijd de citroen in 2 en pers ze. Breng 2 eetlepels in de blender.
 4. Rasp een stukje verse gember.
 5. Voeg de geraspte  zest en gember samen met de honing, de yoghourt en het vanille extract toe aan het citroensap in de blender en mix heel grondig.
 6. Voeg de ijsblokjes pas toe net voor het serveren, mix ze goed onder de rest en serveer onmiddellijk.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s