Food Revolution: Hummus

hummus

Beste Jonge Chef,

Hummus ken je vast wel, niet? Het wordt vaak geserveerd als snack of als aperitief. Je kan er groentestokjes of brood in doppen, broodstokken of geroosterd pitabrood, het is allemaal heel erg lekker. Het belangrijkste ingrediënt van hummus zijn kikkererwten. Kikkererwten zijn net zoals erwten en boontjes peulvruchten en die zijn heel erg goed voor ons. Op deze pagina van de mooie blog Diana’s Moestuin kan je zien hoe de planten van kikkererwten eruit zien.

Hummus is ook één van de recepten van de Food Revolution van Jamie Oliver. Misschien hummusheb je mijn recept van de omelette met kerstomaatjes gelezen? De Food Revolution probeert de wereld te veranderen zodat iedereen genoeg en gezond kan eten. Daar kan jij ook bij helpen! Jij kan helpen door zelf te leren gezond eten en zelf eten klaar te maken, misschien kan je wat je geleerd hebt ook aan anderen doorvertellen? Misschien kan je wat jij gemaakt hebt volgende keer eens maken als er een vriendje op bezoek komt? Misschien kunnen jullie samen de keuken induiken?

Doe je mee? Ben je klaar om jouw schakel te vormen in de revolutie, om er een klein beetje mee voor te zorgen dat iedereen ter wereld goed kan eten? Geweldig! Lees dan snel verder om te leren hoe je deze heerlijke en gezonde hummus zelf kan maken.

Dit heb je nodig:

Ingrediënten:

               hummus       hummus

 • 1 blik kikkererwten
 • 1/4 cup olijfolie (60 ml, 60 gram)
 • 1 el citroen sap
 • 1 tl komijnpoeder
 • peper en zout

Materiaal:

hummus

 • keukenrobot
 • klein vergiet
 • eenvoudige fruitpers

Zo ga je te werk:

hummus                hummus

 1. Open het blik kikkererwten voorzichtig en breng over in het vergiet om het vocht eruit te halen.
 2. Snijd de citroen in twee en pers ze met de fruitpers.  Als je geen geschikte fruitpers hebt, knijp dan gewoon hard op de citroen boven een kommetje en vang het sap op.
 3. Neem een eetlepel van het citroensap en breng het samen met 1 theelepel komijnpoeder, de olijfolie en de kikkererwten in de keukenrobot.
 4. Mix alles goed door elkaar en proef met een schoon lepeltje.
 5. Voeg wat peper en zout toe en mix opnieuw goed door elkaar.
 6. Proef opnieuw met een schoon lepeltje.
 7. Voeg eventueel nog een beetje peper en zout toe als je dat nodig vindt en mix opnieuw en proef (ja, dan heb je weer een schoon lepeltje nodig!)
 8. Klaar? Perfect!
 9. Serveer nu met groentestokjes zoals wortelen, komkommer, paprika, selder, prinsessenboontjes. Kerstomaatjes zijn er ook lekker bij. Of natuurlijk een stukje geroosterd pitabrood of een broodstok.

Smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s