Overnight oats met frambozen

Overnight oats

Kan er iemand mij helpen, hoe noem je overnight oats in het Nederlands? Het enige wat ik kan bedenken is ‘geweekte havermout’ en eerlijk gezegd, dat klinkt toch niet zo lekker als ‘overnight oats’? Als er iemand iets beters vindt, laat het me dan alsjeblief weten, ik zou liever een mooi Nederlands woord gebruiken! Voorlopig moet ik dan maar bij ‘Overnight Oats’ houden.

In ieder geval, ik vind overnight oats geweldig.  Op een weekdag heb ik namelijk niet veel tijd om lang na te denken over het ontbijt. Dat is zo jammer want het ontbijt is eigenlijk mijn lievelingsmaaltijd van de dag en ik heb zo graag afwisseling, hoe moet dat dan? Wel, deze overnight oats is een van de mogelijkheden om daar een antwoord op te bieden. Je hoeft het ’s ochtends alleen maar uit de koelkast te halen en op te eten.  Als je kinderen al havermoutpap, muesli en granola eten, zullen ze dit zeker ook wel kunnen appreciëren. Het enige wat je nodig hebt is fruit (al dan niet bevroren), yoghurt en havermout.

Overnight oats

Ik gebruikte hier jumbo oats, of de grote havermout-vlokken omdat als je de kleine gebruikt, de vezels al grotendeels verbrokkeld zijn en hun werk niet meer zo goed kunnen doen in onze darmen. Ik zeg altijd tegen de kinderen dat ze vezels nodig hebben omdat die hun darm kietelen en zo lekker wakker en actief houden. De kleine instant havermout die kietelt dus een beetje minder dan de grote vlokken. Het is nog altijd goed, maar jumbo is nog beter in dit geval!

Ik gebruikte ook bevroren frambozen omdat het in dit geval geen verschil maakt en een stuk goedkoper is. Nu er volop frambozen beschikbaar zijn hoeft dat natuurlijk niet, zeker niet als je er in de tuin hebt. Onze frambozenplantjes zijn nog te jong, hopelijk plukken we volgende zomer wel onze eigen frambozen!

Overnight oats

De yoghurt, die heb ik wel zelfgemaakt. Ik kocht onlangs een yoghurt machine, het is zo gemakkelijk en dan zijn we weer een beetje puurder bezig, minder uit een pakje en volop biologische activiteit om onze darmen weer wat extra te verwennen!

 

Dit heb je nodig:

  • 2 el frambozen (vers of bevroren)
  • 2 el havermout (liefst grote vlokken)
  • 2 el yoghurt

Zo ga je te werk:

  1. Neem een schone bokaal met deksel.
  2. Breng laagjes aan, te beginnen met de frambozen, dan de havermout en dan de yoghurt.
  3. Eindig met een laagje yoghurt en sluit de bokaal met het deksel.
  4. Plaats enkele uren in de koelkast. Het beste moment om dit klaar te maken is net voor je gaat slapen, dan is het ’s ochtend lekker getrokken.

 

Advertentie

2 gedachtes over “Overnight oats met frambozen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s