Salade met mango, avocado granaatappel en kip

Childfriendly Salad

Gisteren maakte ik nog eens salade, dit is  de derde in een reeks van kindvriendelijke salades na de salade met rode biet en zoete aardappel en de salade met mandarijntjes en kip. Het principe is hetzelfde als bij de vorige, de sla zelf, het minst populaire bij mijn kinderen, ligt onderaan en daarboven leg ik een groot aantal verschillende ingrediënten waarvan het grootste deel wel goed in de smaak valt. Ik meng de sla niet, ik leg alles er gewoon losjes bovenop en ik laat de kinderen zich zelf bedienen. Ze vissen er dus uit wat ze lekker vinden.

Deze keer vroeg mijn jongste ook of er misschien een proefbordje bij kon om hem te helpen met de dingen die hij niet zo lekker vond! Dat deed ik uiteraard met plezier! Hij is ook degene die graag de maanzaadjes op zijn salade wil. Op de mango geven die trouwens een prachtig effect vind ik zelf.

Childfriendly Salad

De kip had ik enkele dagen ervoor al gebraden in de oven. Als ze klaar was, haalde ik het vlees ervan af zodat ik het in de koelkast kon bewaren tot wanneer ik het ging gebruiken. Een hele kip geraakt meestal niet in de koelkast, dus bewaar ik ze zo tot we ze gaan eten.

Dit is wat je nodig hebt (voor 2 volw. en 3 jonge kinderen):

 • 2 kleine mango’s of 1 grote
 • 1/2 granaatappel
 • 1 avocado
 • 150 gram gemengde salade
 • 100 gram spinazie
 • handvol cashew noten
 • handvol pompoenpitten
 • 200 gram gebraden kip
 • een el maanzaadjes voor de liefhebbers

Voor de dressing:

 • 4 el koolzaadolie
 • 2 el ciderazijn
 • 1 el honing
 • 1/2 tl Engelse mosterd

Zo ga je te werk:

 1. Om de kip te braden, verwarm de oven op 200 graden Celsius. Doe flink wat peper en zout en enkele takjes tijm in de holte in het midden. Bestrijk de buitenkant met olijfolie of koolzaadolie en bak de kip volgens gewicht (25 minuten per 500 gram).
 2. Voor de salade, begin je met de gemengde sla onderaan in je schotel. Leg daarbovenop een laagje spinazie.
 3. Daarbovenop legde ik de kip en dan de mango, de noten en de korreltjes granaatappel.
 4. Werk af met de pompoenpitten en eventueel maanzaadjes.
 5. Voor de dressing, breng je alle ingrediënten samen en meng goed. Ik serveer de dressing afzonderlijk omdat de kinderen graag zelf het flesje gebruiken. De salade is naar mijn gevoel pas af als die dressing er goed onder gemengd is, maar daar is thuis niet iedereen het mee eens.

Realiteit-check:

Zo zagen de borden er bij ons uit nadat iedereen zelf opgeschept en gekozen had:

 • Bord 1: Mijn dochter had grote honger en eet sla en spinazie, maar in kleine hoeveelheden
 • Bord 2: Mijn jongste zoon had al flink wat mango, kip, noten en maanzaadjes op toen ik langskwam met mijn fotoapparaat
 • Bord 3: Mijn tweede zoon had voor het bordje gekozen dat ik geprepareerd had voor de foto, de sla en spinazie bleef wel nauwkeurig in het bord achter. Hij voegde er ook nog wat korstjes bij die hij in de vorm van een monstergezicht geschikt had.
 • Bord 4: Dat is mijn bord, vooral sla en spinazie, want de rest was er al uitgevist!
 • Papa was nog niet thuis.

Ik ben benieuwd hoe het bij jullie afloopt! Smakelijk!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s