Salade met mandarijntjes, kip en avocado

Salade met mandarijn, kopen avocado

Salade met mandarijn, kopen avocado

 

Salades en kinderen zijn vaak niet de meest voor de hand liggende combinatie en daarom probeer ik de salades bij ons thuis ‘kindvriendelijk’ te maken. Vorige week maakten we al de salade met rode biet en zoete aardappel waar zelfs ook gewone gebakken aardappeltjes bij zaten, daar konden dus zelfs de allermoeilijkste etertjes hun buikje aan rond eten.

Het voorbije weekend maakte ik deze salade met mandarijntjes en in de oven gebakken kip. De laatste tijd koop ik regelmatig een grote kip en bak ik die in de oven, dan gebruiken we  het vlees voor verschillende maaltijden in de dagen nadien. Het vlees is zoveel lekkerder dan een gewone gebakken kippenfilet en het is goedkoper ook.  Bovendien is het heel erg handig om het gebakken vlees klaar te hebben in de koelkast om bij een salade te doen de dag nadien of  bij een pasta, of op een broodje kan ook. Het is zelfs ideaal om mee te geven met de lunchpakketjes voor op school of voor een picnic.

Naast kip en uiteraard sla zijn er mandarijntjes en avocado te vinden in deze salade. Onze kinderen mijden avocado nog steeds volledig, behalve dan in het chocoladedessert met avocado, daarbij vinden ze het absoluut niet erg dat er avocado in zit! Maar doordat ik de salade in laagjes opbouw en niet meng, kunnen ze gemakkelijk naast de avocado vissen en dat vinden ze dan wel ok. Stilaan zal er wel een beetje op hun bord geraken denk ik, het zien en zien eten, doet uiteindelijk eten. De eerste keer gebeurt het misschien wel per ongeluk?

De zoete dressing van koolzaadolie, cider-azijn, honing en mosterd maakt deze kindvriendelijke salade helemaal af en geeft je een heerlijk fris zomers gevoel! Wij hadden zelfs het geluk dat we hem buiten konden eten dit weekend, het was net warm genoeg!

Salade met mandarijn, kopen avocado

 

Ingrediënten (voor 2 volw. en 3 jongen kinderen):

Voor de salade

 • 150 gram gemengde sla
 • 150 gram jonge spinazie
 • 3 mandarijntjes
 • 1 grote avocado
 • 300 gram kippewit
 • soeplepel pompoenpitten
 • handvol croutons
 • handvol cashew noten

Voor de dressing:

 • 4 el koolzaadolie
 • 2 el ciderazijn
 • 1 el honing
 • 1/2 tl Engelse mosterd (of andere zachte mosterd)

Salade met mandarijn, kopen avocado

Zo ga je te werk:

 1. Werk in laagjes, te beginnen met de gemengde sla onderaan en de spinazie erbovenop.
 2. Snijd het kippenvlees in stukjes of trek het uit elkaar met de hand en verdeel de kip bovenop de spinazie.
 3. Pel de mandarijntjes en haal de dikste witte vezels van de beentjes. Schik ze dan over de salade, bijvoorbeeld in een cirkel.
 4. Strooi de noten en de pompoenpitten over de salade.
 5. Voor de dressing breng je gewoon alle ingrediënten bij elkaar en je mengt ze goed. Ik breng ze in een glazen flesje samen, daar kan ik goed mee schudden en wat over is kan gemakkelijk in de koelkast bewaard worden. De hoeveelheden bij de ingrediënten zijn voor ons net genoeg voor de salade, als je meer wil om te bewaren of denkt meer te gebruiken, kan je gemakkelijk het dubbele nemen.

Smakelijk!

Advertentie

2 gedachtes over “Salade met mandarijntjes, kip en avocado

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s