Nacho ovenschotel met vegetarisch gehakt

Nacho ovenschotel

Ik doe voor de allereerste keer mee met de Foodblog Swap. Dit is een uitwisseling van recepten tussen foodblfoggers. Ik mocht iets kiezen van de mooie foodblog The Answer is Food. Ik heb haar blog dan ook helemaal doorpluisd op zoek naar iets wat ik graag wilde maken en wat ook op deze blog zou passen. Ik was uiteraard op zoek naar iets wat de kinderen ook zou aanspreken. Ik heb heel erg veel gezien wat ik graag zou maken en wat me heerlijk lijkt, vooral de vele Aziatische gerechten op The Answer is Food spreken mij heel erg aan.

Nacho ovenschotel                   Foodblog Swap

Maar toen ik deze nacho ovenschotel zag en dacht aan bijhorende glinsterende oogjes van mijn kinderen als ze chips (of toch zoiets) bovenop het avondeten zouden zien, wist ik dat ik dit moest maken, de nacho ovenschotel van Maaike, dat moest het worden!

En het was een succes en niet alleen bij de kinderen, ook Pim en ik vonden het echt heel lekker en voor ons eens iets helemaal anders, iets waar ik anders niet zou aan gedacht hebben om te maken. De kinderen begrepen niet goed wat er gebeurde, chips op het eten? Mama?? Wat is er nu aan de hand? Maar klachten heb ik niet gehoord!

Nacho ovenschotel

Ik heb het recept een klein beetje gewijzigd door het vegetarisch te maken. Ik heb een vegetarische vervanger voor gehakt gebruikt, microproteïne van Quorn. Dat kan dus net zo goed als gewoon gehakt, voor een vegetarische maaltijd. Het ziet er zo uit als je ze uit de vriezer haalt. Deze microproteïnen zijn niet gekruid, dus er moeten nog wat meer kruiden bij het gerecht dan wanneer je gekruid gehakt zou gebruiken.

microprotein

Een andere wijziging zou ook kunnen zijn de maïs te vervangen door rode kidneybonen zoals in chili con carne, die zouden er ook heel goed bij passen, maar de maïs geeft een frissere smaak.

Ingrediënten (2 volw. en 3 jonge kinderen):

Nacho ovenschotel

 • 1 sjalot
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 paprika’s
 • 7 tomaten
 • 250 gram vegetarisch gehakt
 • 2 tl komijnzaad
 • 1 en 1/2 el paprikapoeder
 • 1 tl korianderpoeder
 •  1/2 tl zout
 • 1/2 tl peper
 • 150 gram mais
 • 200 gram naturel nachochips
 • 100 gram geraspte kaas

Zo ga je te werk:

 1. Snijd de sjalot en de paprika’s in stukjes.
 2. Breng de tomaten in gekookt water en laat 10 minuten staan en dek af om de warmte bij te houden. Na 10 minuten kan je de tomaten pellen. Pel ze en snijd ze in blokjes.
 3. Verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan. Als je een pan hebt die ook in de oven kan, gebruik die dan best, dan moet je nadien maar 1 pan af te wassen.
 4. Fruit de sjalot en de teentjes look kort en voeg dan de paprika’s toe. Bak de paprika’s tot ze beginnen zacht te worden.
 5. Voeg dan het vegetarisch gehakt toe, roer goed en voeg dan ook de kruiden toe.
 6. Gaar de maïs gedurende 3 minuten in de microgolfoven.
 7. Voeg de tomatenblokjes en de maïs toe toe aan de pan en verplaats de pan naar de  op 180º Celsius voorverwarmde oven. Dek af met een deksel of met aluminium folie en laat 20 minuten bakken zodat de tomaten goed gaar koken en de smaken goed door elkaar kunnen trekken.

Nacho ovenschotel

 1.  Haal de pan uit de oven en plaats de nacho’s bovenop de schotel. De onze zien er uit als de schubben van een stekelige vis…
 2. Strooi de geraspte kaas bovenop de nacho’s en plaats de pan nog een 5 minuten in de oven zodat de nacho’s nog wat knapperig bakken en de kaas smelt.

Genieten maar! Dankjewel Maaike van The Answer is Food!

Nacho ovenschotel

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s