Abrikozenballetjes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apricot energy balls

Lag er bij jullie ook sneeuw deze ochtend? De kinderen vinden het zo fantastisch, zelfs als is het maar een beetje, ze zaten al weer snel buiten. Er lag zo weinig dat ze met een borstel en de vuilblik de sneeuw bij elkaar schraapten om met de opbrengst een mini-sneeuwmannetje te maken!

Mij heeft dit beetje sneeuw geïnspireerd om deze lekkere abrikozenballetjes te maken, het zijn net kleine sneeuwballetjes door het laagje kokos er rond.  Het zijn balletjes op basis van cashew noten, kokos en gedroogde abrikozen. Het lijkt een beetje op de chocolietjes, maar met andere ingrediënten. Je kan het zien als een snoepje, of een energybar.  Iets waar je van kan snoepen als je een opkikkertje kan gebruiken.

Ik geef de kinderen zoiets net voor hun zwemles bijvoorbeeld, of als snackje tijdens een wandeling. Als ze een duwtje in de rug kunnen gebruiken. En ikzelf eet ze nadat ik gesport heb, of als ik gewoon met zin in zoet in de kasten of de koelkast zit te neuzen. Het is een snoepje op basis van natuurlijke producten, maar wel een snoepje.

Dit heb je nodig:

  • 125 gram cashew noten
  • 50 gram gemalen kokos
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 1 sl chiazaden
  • 3 sl biologische honing

Zo ga je te werk:

  1. Meng de cashew noten, de chiazaden en de gemalen kokos door elkaar en breng ze over in de keukenrobot. Laat de keukenrobot mixen tot de cashewnoten gekruimeld zijn, maar niet tot het een bloem geworden is.
  2. Voeg dan de andere ingrediënten toe en laat goed mixen tot je een plakkerige massa bekomt.
  3. Nu kan je balletjes rollen, maak ze niet te groot, de grootte van een praline is perfect.
  4. Plaats de balletjes gedurende een uur in de vriezer, dan zijn ze klaar. Bewaar nadien in de koelkast.
  5. In plaats van balletjes te rollen, kan je het hele mengsel in een rechthoekige doos (brooddoos bijvoorbeeld) of een kleine schotel overbrengen en goed aanduwen. Plaats dit dan gedurende een uur in de vriezer en dan kan je de koek die je bekomt in snoepjes snijden. (zie chocolietjes)

Apricot energyballs

Apricot energy balls

Advertentie

Een gedachte over “Abrikozenballetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s