Soep van de week: Kruidige Wortelsoep

Wortelsoep

Wortelen zijn bij ons thuis echt de allerpopulairste groenten, onder de kinderen. In alle vormen en maten worden ze gegeten, koud, warm, in stokjes, in cirkeltjes, halve cirkels, in zijn geheel, groot, klein, met dipsausjes, zonder sausjes, als het maar wortelen zijn. Is dat bij alle kinderen zo? Ik weet het eigenlijk niet, maar ik denk dat toch dat er heel veel kinderen zijn die graag worteltjes eten.

Dus ontbrak aan onze lijst van soep-recepten nog een wortelsoep. Het is een stevige wintersoep geworden,  ze smaakt vrij zoet door de wortelen, pastinaak en paprika’s.  De kruiden geven extra pit. Je kan er ook nog wat chili aan toevoegen als je het graag nog pittiger hebt.

Wat heb je nodig:

4 wortels
1 pastinaak
2 paprika’s
1 blikje witte bonen
1 kl gemalen komijn
1 kl gemalen gember
1 kl paprikapoeder
peper en zout

Wortelsoep

Wortelsoep

Wortelsoep

Zo ga je te werk:

  1. Maak de wortels, de pastinaak en de paprika’s schoon. Snijd ze in stukken en breng ze over in een ovenschotel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Strooi wat peper en zout over de groenten en giet er wat olijfolie over. Roer een beetje zodat alle stukjes een laagje olie hebben gekregen. Plaats de ovenschotel in de oven gedurende 45 minuten. Roer er eens in na ongeveer 20 minuten.
  2. Als de groenten geroosterd zijn en voldoende mals om te mixen, breng ze dan over in een soepkom als je een staafmixer gebruikt, of in de blender als je die gaat gebruiken om te mixen. Voeg alle andere ingrediënten toe, samen met ongeveer 1 liter water.
  3. Mix grondig en breng nog verder op smaak indien nodig.

Kruidige Wortelsoep

Smakelijk!

Advertentie

Een gedachte over “Soep van de week: Kruidige Wortelsoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s