Muffins met banaan en kokos voor jonge chefs

Beste jonge chef,

Heb je eventjes tijd? Zin om iets te bakken? Misschien kan je deze heerlijke muffins bakken? Het mag vast want ze zijn gezond en je hebt er niet zoveel voor nodig.

Muffins met havermout, banaan en kokos

Dit heb je nodig voor 12 muffins op kindermaat:

 • 2 bananen
 • 2 eieren
 • 100 gram havermout
 • 50 gram gemalen kokos
 • 50 gram gesmolten kokosolie
 • 1.5 kl bakpoeder
 • 2 sl honing
 • 1 kl zout
 • 1 sl citroensap
 • bakspray

Muffin muffins

Als je de keukenrobot mag gebruiken heb je dit materiaal nodig:

 • keukenrobot
 • 12 muffin-papiertjes
 • muffin bakvorm
 • maatlepeltjes of een koffielepel en een soeplepel voor de maten
 • een weegschaal
 • kommetje dat zich goed voelt inde microgolfoven
 • een schort

muffins

Zonder keukenrobot kan ook, neem dan een diep bord, een grote kom, een vork, een klopper en een stevige houten lepel in plaats van de keukenrobot.

muffins

Leg alles mooi klaar voor je begint, dat werkt het gemakkelijkst en het snelst.

Handen gewassen? Schort aan? Goed!

Zo, nu je er helemaal klaar voor bent, begin met de bananen te pellen, breek ze in enkele stukken en breng ze over in de keukenrobot. Voeg de twee eieren toe. Om de eieren te breken, tik je ze eerst heel zachtjes op de rand van de keukenrobot. Dan hou je het ei vast met je twee handen terwijl je je twee duimen in het gaatje bij de barst stopt. Zo trek je het ei verder in twee, waarbij vooral je twee duimen het werk doen. Ik vond hier een leuk filmpje van een jongen die een demonstratie geeft.

muffin met kokos en banaan

Als je de keukenrobot niet gebruikt, plet de bananen dan met een vork in een diep bord. Breng de bananen dan over in de grote kom en en roer de eieren erdoor met de klopper. Ga dan verder als hieronder, maar de kom, samen met jouw arm en de houten lepel vervangen de keukenrobot.

Anders zet je de keukenrobot nu aan en laat de eieren en bananen goed door elkaar mixen tot je een glad mengsel hebt.

Dit is een goed moment om de oven aan te zetten, zet hem op 180 graden Celsius.

Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en laat opnieuw goed mixen.

Zo, het deeg is al klaar. Plaats nu de muffin-papiertjes in de muffin-bakvorm. Je kan die muffinvormpjes best invetten opdat de muffins er nadat ze gebakken zijn goed zouden uitkomen. Als je  een spuitbus met bakolie  (bakspray of cooking spray) hebt, kan je die gebruiken . Anders neem je een klein potje met olie en een borstel wrijf je daarmee de papiertjes voorzicht in. Probeer slechts een heel dun laagje aan te brengen.

muffin met kokos en banaan

Bijna klaar! Breng nu het deeg over naar de muffinpapiertjes, daarvoor gebruik je best 2 soeplepels. De ene gebruik je om te scheppen, de andere om lekken te voorkomen en om de eerste lepel leeg te schrapen. Vul de papiertjes ongeveer voor drie kwart, zo laat je nog wat ruimte voor het rijzen van de muffins.

Nu kunnen de muffins in de oven, maar voor een professionele afwerking, kan je eerst nog het volgende doen: Neem nog een kommetje met een beetje gemalen kokos en een tweede kommetje met een klein beetje bruine suiker. Verdeel 1 koffielepeltje kokos over elke muffin. Neem dan tussen je duim en wijsvinger een klein beetje bruine suiker en verdeel dat ook over een muffin. Herhaal voor de 12 muffins.

Als je die bakspray ter beschikking had, spuit dan nog eens flink op elk van de muffins. Dat zorg ervoor dat ze straks om mooie goudgele kleur krijgen als ze uit de oven komen.

muffin met kokos en banaan

Ziezo! Voilà!  There you go! Das ist es! De muffins zijn helemaal klaar om in de oven te gaan. Plaats ze gedurende 20 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven. Na 20 minuten prik je er eens in met de gebakprikker, als er niets blijft aanhangen zijn ze klaar. Anders laat je ze nog enkele minuutjes zitten, maar niet meer dan 5 minuten.

Zien ze er ongeveer zo uit? Super!

muffin

Serveer met een stukje fruit bijvoorbeeld en tast toe, smakelijk!

Laat je me weten onze goed gelukt zijn of als je er nog vragen bij hebt?

Muffin met havermout, kokos e banaan

Advertentie

Een gedachte over “Muffins met banaan en kokos voor jonge chefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s