Soep van de week: Juliennesoep, voor mijn dochter

Juliennesoep

Zoals ik al eerder geschreven heb, hebben we met Kerstmis in België heel wat verschillende soepen gegeten. Ideaal dus voor wat inspiratie voor de soeprubriek. Een van de soepen was een juliennesoep. Soep met stukjes dus! Als kind was dat absoluut niet mijn lievelingssoep, ik had liever geen enkele soep met stukjes eigenlijk. Tot mijn grote verbazing zijn er andere kinderen die daar helemaal anders over denken! Of zijn het misschien de kinderen van nu?Zijn zij betere groenten-eters dan wij waren??  Ik hoop het alvast!

Het was een van de meters die deze soep voor ons gemaakt hadden en haar kinderen vonden de soep heel lekker en onze oudste ook. Dat had ik nu echt niet verwacht! Het is dus een goede les voor mezelf.  Beperk je kinderen hun menu niet door wat je zelf niet lekker vindt of niet lekker vond als kind. Smaken verschillen! Sinds we thuis zijn kreeg ik telkens weer de vraag naar ‘de soep van mijn meter’ als ik over soep sprak. En die heb ik nu dus gemaakt, voor mijn lieve dochter!

Dit heb je nodig:

1 sjalot
1 prei
2 selder stengels
1 wortel
1.5 blokje groentenbouillon
peper en zout
takje verse tijm
2 laurierblaadjes
olijfolie

Zo ga je te werk:

  1. Snijd al de groenten in de hele kleine reepjes. De wortel heb ik met een spiraalsnijder fijn gesneden. Dat geeft mooie slierten in de soep.  Maar je kan de wortel natuurlijk ook gewoon in kleine blokjes of reepjes snijden.
  2. Laat eerst de sjalot zachtjes fruiten in de olijfolie.
  3. Voeg dan de andere groenten toe samen met de tijm en laurierblaadjes en laat zachtjes stoven.
  4. Voeg ongeveer 1 liter water toe en laat nog eventjes doorkoken.
  5. Voeg de groentebouillon toe.
  6. Proef eens en breng verder op smaak met zout en peper

Smakelijk eten!

Advertentie

Een gedachte over “Soep van de week: Juliennesoep, voor mijn dochter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s