Pannenkoeken van zoete aardappel

Pannenkoek van zoete aardappel

Pannenkoeken met zoete aardappel, vind je dat een gek idee? Ik eerst wel eigenlijk, ik kwam het recept tegen op de website van Kiwi&Zo en dat leek me nu echt wel iets, een beetje gek maar het intrigeerde me.  Zoete aardappel is zo gezond en ik vind het heel lekker.  Na onze chips van vorige week had ik nog heel wat zoete aardappelen liggen, dus ben ik er direct aan begonnen. Ik heb het deeg ’s avonds klaargemaakt en ’s ochtends de pannenkoekjes gebakken. Ik heb het een heel klein beetje aangepast, bloem vervangen door havermout en een beetje melk toegevoegd en zo zat het direct goed in elkaar. Dat is belangrijk, want met alternatief pannenkoekbeslag gebeurt het nogal eens dat het deeg niet goed aan elkaar bakt en dan krijg je ze maar heel moeilijk omgedraaid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoals gewoonlijk serveerden we de pannenkoeken met fruit. De honing kwam ook zoals gewoonlijk weer vanzelf uit de kast op de tafel gekropen. Dat vind ik wel ok, zolang ze maar niet overdrijven.  Daar heb ik nu iets op gevonden. Het kleine teutje van dit flesje beperkt de hoeveelheid honing die op onze pannenkoeken terecht komt helemaal vanzelf!

Honing, met mate

Wat heb je nodig:

200 gram gestoomde zoete aardappel (ongeveer 1 kleine aardappel)
2 sl havermout
1/2 kl baking soda (of 1 kl bakpoeder)
1 kl kaneel
4 eieren
100 ml amandelmelk (of andere melk)
1 sl kokosolie

Zo ga je te werk:

  1. Schil de aardappel en snijd in blokjes, laat stomen tot ze goed mals zijn.
  2. Pureer de zoete aardappel en meng met de andere ingrediënten.
  3. Doe een soeplepel kokosolie in de pan en laat die smelten terwijl de pan opwarmt.
  4. Als de olie gesmolten is, roer ze dan onder het deeg.
  5. Bak kleine pannenkoekjes, op een vrij laag vuur. Voeg af en toe een klein beetje olie toe in de pan opdat de pannenkoekjes gemakkelijk zouden blijven loskomen om te draaien.
  6. Bij het omdraaien, houd ik de pan bijna verticaal om de pannenkoek op te scheppen, dat helpt vind ik.

Smakelijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertentie

Een gedachte over “Pannenkoeken van zoete aardappel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s