Soep van de week: Bloemkoolsoep met kokos en curry

Bloemkoolsoep met curry en kokos

De eerste maandag van 2016, dat betekent dat het tijd is voor de  eerste nieuwe soep van 2016! We gaan gewoon door, ik heb nog zoveel ideeën voor nieuwe soepen.  Alleen al tijdens de kerstdagen in België heb ik wel vijf nieuwe soepen geproefd, dank u daarvoor beste familie en vrienden!  En er is nog veel meer, als buitenlander ontmoet je altijd gemakkelijk andere buitenlanders, dus ik krijg inspiratie voor gerechten van over de hele wereld, niet alleen Engelse. Ik heb onder andere een lijstje met ideeën voor soepen gekregen van een Slovaakse mama, heel apart! En er moet absoluut nog een Oostenrijkse goulache volgen!

Ik zal er dus maar best snel aan beginnen.  Vandaag heb ik een bloemkoolsoep klaar op zijn Thais. Ik heb er wat kokosroom en wat curry aan toegevoegd en plotseling waande ik me helemaal in het verre oosten, ze smaakt heel fris. Helemaal anders dan bloemkool in kaassaus bijvoorbeeld, maar toch bijna puur bloemkool, alleen anders gekruid dan anders. Probeer het eens:

Bloemkoolsoep met curry en kokos

Dit heb je nodig:

1 grote bloemkool
2 kleine sjalotten
2 teentjes look
1 dikke koffielepel komijn
1 koffielepel zachte curry (mild)
1 blokje groentebouillon
1 takje verse tijm
olijfolie
50 ml kokosroom

Zo ga je te werk:

  1. Maak de bloemkool schoon en snijd ze in gelijkmatige bloemetjes.
  2. Snijd de sjalotten in snippers en pel de teentje knoflook. Maak enkele sneetjes in de teentjes knoflook of druk er eens goed op met het handvat van een mes.
  3. Bak de sjalotten aan met de look in een bodempje olijfolie.
  4. Voeg de bloemkoolbloemen toe, samen met het takje tijm en voeg wat water toe tot je een dikke centimeter water n de kom hebt staan.
  5. Laat dit een 10-tal minuten stoven, maar let erop dat er voldoende water op de bodem blijft zodat de groenten niet aanbranden.
  6. Voeg dan meer water toe tot de groenten bijna helemaal onderstaan. Voeg het bouillonblokje, de komijn en de curry toe. Laat de soep dan nog even doorkoken tot de bloemkool goed mals is, dan kan je ze mixen.
  7. Voeg helemaal op het einde de kokosroom toe. Begin met 50 ml en voeg nadien eventueel meer toe.

Smakelijk!

Advertentie

Een gedachte over “Soep van de week: Bloemkoolsoep met kokos en curry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s