Soep van de week: Soep van groene kool

Soep van groente kool

Deze mooie groene soep van groene kool is voor mij een nieuwe ontdekking. Ik maak soms wel eens aan groene kool (of savooikool) klaar, maar meestal is die kool te groot aangezien de kinderen er helaas nog niet erg gek van zijn. Dus lag daar in de koelkast nog een halve kool te wachten om opgegeten te worden. En dat was het antwoord op de ‘Soep van de Week’ rubriek voor deze week. Ik heb er een hele eenvoudige soep van gemaakt en het was een groot succes. Het is te zeggen, ik vond ze heerlijk, Pim ook en onze oudste ook, de jongens nog niet, alhoewel de spekjes erin hun toch overtuigd hebben om er een beetje van te eten.

Ik vind dat die kleine extraatjes zoals een broodstok in allerlei maten en vormen, korstjes in alle mogelijke variëteiten en hier dus ook spekjes een grote hulp zijn in het overtuigen van de kinderen om soep te eten. Naarmate het enthousiasme voor soep groeit hoop ik de hoeveelheid extraatjes te minderen.

Dit heb je nodig:

Halve groene kool
100 gr spekjes
1 sjalot
1 aardappel
1 blokje groentebouillon

Zo ga je te werk:

Snijd de sjalot fijn, maar niet te fijn zodat ze niet te snel aanbakt. Schil de aardappel en snijd die in blokjes. Was de koolblaren en snijd ze in reepjes. De dikke nerven heb ik eruit gelaten. Stoof dan eerst de sjalot tot ze glanst, voeg dan de koolreepjes en de aardappelstukjes toe en roer goed. Laat die heel eventjes stoven met het deksel op de pot en met een klein bodempje water zodat de sjalot zeker niet aanbakt.

Voeg dan water toe en het bouillonblokje tot de kool bijna helemaal onder staat en laat een 10-tal minuten koken tot de aardappel en de kool gaar is. Ondertussen kan je de spekblokjes bakken in een afzonderlijke pan.  Haal van het vuur en mix de soep.  Voeg eventueel nog een beetje water toe als je de soep te dik vindt en voeg dan de spekjes toe. Klaar! Serveer!

Advertentie

Een gedachte over “Soep van de week: Soep van groene kool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s