Boterham met gerookte zalm en avocado

Boterham met zalm en avocado

Deze heerlijke boterham met gerookte zalm en avocado heeft Pim leren kennen op zijn werk en dan is hij hem thuis beginnen maken. Hij is zo lekker en ook mooi bovendien, dat ik niet anders kan dan hem hier te delen.  Het is echt iets voor zaterdagochtend als je iets meer tijd hebt om aan het ontbijt te besteden en ook tijd hebt om ervan te genieten. Hij zal misschien niet alle kindjes bekoren, of toch niet van de eerste keer, maar misschien wel stukjes ervan.  Gerookte zalm is nog al eens populair bij kinderen door de zoute smaak.  Probeer het in ieder geval!

Ingrediënten voor 2 boterhammen:

2 dikke sneden donker brood
gedroogde tomaten
pompoenpitten
pijnboompitten
2 stukken gerookte zalm

Voor de avocado-crème:
1 avocado
1 kl citroensap
snuifje zout
peper naar smaak
een half pepertje

boterham gerookte zalm en avocado

 

Zo ga je te werk:

Neem een vrij dikke snede van een lekker stevig smakelijk brood, zoals bijvoorbeeld een roggebrood. Je hebt en beetje houvast nodig want er komt heel wat op die boterham, dus gebruik niet zo een slap vodje zoals het Engelse plastic zakken brood…

Maak eerst de avocado-crème, gebruik daarvoor een goed rijpe avocado en plet die in een bord, gemengd met een beetje citroensap, wat peper en zout. Als je het graag een klein beetje pikant hebt, kan je er een klein groen pepertje tussen snijden, zonder de pitjes. Smeer de avocado-pasta op de boterham. Leg er dan enkele stukjes gedroogde tomaat op, wat pompoenpitten, pijnboompitten en een stukje gedroogde zalm. Smakelijk!

Advertentie

Een gedachte over “Boterham met gerookte zalm en avocado

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s