Nieuwe rubriek: Soep van de week

tomatensoep

Soep is iets van alle tijden, naar het schijnt maakten ze al soep in de prehistorie en wij doen het nog altijd. Vandaag de dag wordt soep ook over de hele wereld gegeten en dus ook in een eindeloos aantal vormen, smaken en variëteiten

Soepen kunnen bouillons zijn die van vlees, vis of groenten getrokken zijn. Ze kunnen aardappelen en zelfs pasta (vermicelli bijvoorbeeld) bevatten, maar heel vaak bevatten soepen bovenal groenten. En dat is nu net de reden waarom ik zo graag soep maak thuis. Het is naast de gewone groenten van de maaltijd nog een extra manier om op een hele smakelijke manier veel groenten te eten en te leren eten.

Het is ook een handige manier om een snelle broodmaaltijd op te fleuren en van een portie groenten te voorzien. Zo doen wij het hier thuis meestal, want onze kinderen hun buikjes zijn nog niet groot genoeg voor eerst soep en dan nog een vol bord met al de rest. Ik spreid de groenteporties liefst over de dag.

Soep van groente kool

Soep geeft ook wat extra flexibiliteit om nieuwe dingen uit te proberen tijdens de gewone maaltijden. Het is een extra reden om niet altijd voor de  zekere opties zoals wortelen (bij ons thuis toch) of appelmoes te gaan. Zelfs als ze het witloof de eerste 15 keer niet lekker vinden en er alleen maar van proeven, hebben ze toch al soep gegeten en op die manier een goede portie groenten binnen.

Tot nu toe heb ik niet zo heel veel geëxperimenteerd met soepen. Ofwel maak ik rode soep ofwel groene. Ik zorg ervoor dat ik groen en rood  niet te veel mix, gewoon om wille van  de kleur, rood en groen zijn aantrekkelijker dan de bruine kleur die een mengeling krijgt. Maar zo heel goed werkte dat niet, ik kreeg twee kampen, de rode soep eters en de groene soep eters. Door mijn gebrek aan variatie in de soep begonnen ze zichzelf nog meer te beperken en ofwel de rode ofwel de groene volledig te weren. Dat moet veranderen!

Ik sta hier dus duidelijk voor een uitdaging en daarom heb ik deze rubriek in het leven geroepen: Soep van de week! Elke week een nieuwe soep! We beginnen met een klassieke favoriet onder kinderen: tomatensoep. Hopelijk kunnen we ook de moeilijke etertjes daar mee verleiden!

Advertentie

3 gedachtes over “Nieuwe rubriek: Soep van de week

  1. This is a great idea! I love soup, and cook some every morning to take to work in a flask. We also take soup with us (in a flask) on days out in the winter, as it’s a quick way to warm everyone up and can be drunk from cups. Look forward to picking up some new recipes from you!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s