Hazelnoten roosteren

Kleine handjes kunnen helpen
Kleine handjes kunnen helpen

Om de hazelnoten te roosteren, leg je de verse hazelnoten in een ovenschotel en plaats ze gedurende 15 minuten in de oven op 180 graden. Na 15 minuten haal je de noten eruit en laat ze afkoelen. Na een tijdje hoor je een heel zacht geknisper, dat zijn de donkerbruine velletjes die ervan af aan het komen zijn. Als ze voldoende afgekoeld zijn, kan je die velletjes er helemaal vanaf krijgen door de noten tussen je handen te rollen. Dan haal je de noten zonder de bruine velletjes eruit. Hier ben je wel eventjes mee bezig, dus als je de kinderen kan overtuigen te helpen, is dat fantastisch. Het is een heel goede oefening voor de fijne motoriek bovendien!

Ik rooster meestal heel wat noten in één keer zodat ik er een tijdje mee verder kan. Als ik dan iets wil bakken hoef ik niet telkens te wachten op de noten. Ze bewaren het best in een gesloten glazen bokaal.

Advertentie

2 gedachtes over “Hazelnoten roosteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s