Branmuffins met appelmoes en stevia

Toen deze ontbijtmuffins uit de oven kwamen, was mijn eerste idee: ‘Oh nee, dat had ik al eens geprobeerd en toen zagen ze er ook niet zo mooi uit, dat was ik vergeten.  Ze waren wel heel lekker, maar niet mooi bol gerezen! Daar zal wel niemand van willen eten.’ Ik haalde ze dan maar snel uit de oven en legde ze op een grilletje om af te koelen, klaar om ze dan maar allemaal zelf op te eten.

Onmiddellijk daarna moest ik onmiddellijk vertrekken terwijl de kinderen nog aan hun avondeten bezig waren.  Toen ik enkele uren later terug thuis kwam en de kinderen in bed lagen, vond ik precies dat de stapel er wat kleiner uit zag dan toen ik vertrok. Wat bleek, de kinderen hadden er elk twee als dessert gegeten! Meer mocht niet van papa! Dat was een verrassing!

Branmuffin met appelmoes

Daarom heb ik ze ’s ochtends dan toch maar boven gehaald met de yoghurt, fruit en granola bij zoals ik gepland had. En ja hoor, ze hebben er zo ook nog elk drie gegeten!  Ik dacht dat dat dan misschien toch betekende dat ze hier op de blog konden.  Het is niet de eerste keer dat de kinderen mij verrassen met hun oordeel en dat gaat dus in twee richtingen…

Branmuffin met appelmoes

Het is door de stevia dat de muffins niet mooi en bol gerezen zijn, want ik heb ze voordien ook met suiker gemaakt en dan waren ze voller. Als je niet graag stevia gebruikt, kan je die vervangen door 120 gram suiker om ze even zoet te hebben.

 

Ingrediënten voor 24 kleine muffins:

150 gram bran (bvb Kellogs All Bran)
250 ml heet water
100 gram appelmoes
1 soeplepel gesmolten kokosolie
2 eieren
200 melk
1 soeplepel citroensap
100 gram volkorenbloem
60 gram witte bloem
1.5 koffielepel bakpoeder
snuifje zout
9 koffielepels stevia

Zo ga je te werk:

  1. Begin met 100 gram van de bran te laten trekken in het hete water. Dat wordt al snel een bruin papje. Ondertussen meng je de andere ingrediënten allemaal samen behalve de rest van de bran. Meng dan eerste de geweekte bran door het deeg en helemaal op het einde de droge bran.
  2. Als je muffin papiertjes gebruikt, kan je die best even inspuiten of insmeren met olie, anders komen de muffins er moeilijk uit als ze gebakken zijn. Als je het deeg rechtstreeks in de muffin-bakplaat maakt, moet je ze deze ook insmeren. Vul de papiertjes ongeveer voor drie vierde.
  3. Bak gedurende ongeveer 20 minuten op 180 graden of tot er geen deeg meer dan je prikker hangt als je erin prikt.

 

Advertentie

2 gedachtes over “Branmuffins met appelmoes en stevia

  1. Hi Severien, I love your blog and will definitely try this recipe! Did you make the ‘applemoes’ yourself? I normally bring a few jars back from Germany, but haven’t found any in England.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s