Wraps zelf maken

homemade wraps

Wij eten thuis graag eens wraps, gewoon in plaats van brood, als fajita’s, en ook quesadilla’s. Het is een leuke afwisseling voor brood, en je kan er ook heel wat in kwijt, want je kan ze goed aanduwen zodat alles goed vast zit. Je kan de kinderen laten kiezen wat ze er in willen. Trek de koelkast open en laat ze kiezen, zoveel mogelijk groenten is de uitdaging!

Het enige probleem met de wraps vind ik, is dat ze meestal in zo een plastic zakje zitten met een lange lijst aan ingrediënten erop. Ik ben geen voedingsdeskundige, maar voor iets wat eigenlijk brood is, heb ik liever geen lange lijst aan producten die ik niet ken. Ik ben ook nooit  gewoon geraakt aan het Engelse brood uit plastic zakken! Maar aangezien we  toch graag wraps eten, ben ik begonnen ze zelf te maken, net als gewoon brood. En wat blijkt, het is helemaal niet moeilijk. Het duurt wel een beetje langer dan een pakje openen, dat wel, maar ze zijn veel lekkerder en je hebt geen speciale ingrediënten nodig, bloem, zout, olijfolie en water, dat is alles! Je hebt zelfs geen gist nodig en je moet dus ook niet wachten tot het deeg gerezen is.

Het is heel eenvoudig, je mengt eerst het zout goed onder de bloem. Ik gebruik een koffielepel zout voor 500 gram bloem, dat is niet weinig, maar met minder vind ik de smaak wat te flets, maar dat pas je aan naar eigen smaak natuurlijk. Roer dan de olijfolie onder de bloem en voeg het water beetje bij beetje toe terwijl je eerst roert en dan kneed je tot je een mooie bal deeg hebt.

wraps homemadewraps homemade

Verdeel de bal deeg in 10 gelijke delen en rol die elk in een bolletje. Rol de balletjes uit tot platte pannenkoeken. Als je de pannenkoeken op elkaar legt als ze uitgerold zijn en nog niet gebakken, hebben ze de neiging om aan elkaar vast te plakken en dat is vervelend. Om dat te vermijden kan je tussen de pannenkoeken telkens nog een beetje losse bloem verspreiden, of natuurlijk de pannenkoeken telkens naast elkaar leggen als je plaats genoeg hebt.

Het bakken doe ik in een pan. En de gemakkelijkste manier om de wraps zonder problemen in de pan te krijgen is ze over de deegrol hangen zoals op de foto hieronder.

wraps homemade

Je hoeft geen olie of boter te gebruiken in de pan. Gewoon eventjes laten bakken aan beide kanten. Als je de wraps graag goed kan rollen en plooien, laat je ze best niet te lang bakken. Heb je ze graag krokant, dan mogen ze iets langer blijven liggen. Zet het vuur niet te hoog, want dan branden uitstekende stukjes te snel aan. Soms komen er wat luchtbelletjes in, die doorprik ik met een vork, anders kan de wrap wel erg gekken vormen beginnen aannemen.

Zo dat is klaar, ik ben benieuwd hoe jullie ze zullen opeten. In de volgende post kan je zien hoe ik er een quesadilla met spinazie en gedroogde tomaten van gemaakt hebt bij wijze van voorbeeld.

Ingrediënten voor 10 wraps

250 gram witte bloem
250 gram volkoren bloem
4 SL olijfolie
1 kl zout
300 ml water

Advertentie

2 gedachtes over “Wraps zelf maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s