Quesadilla

Quesadilla

Een quesadilla is een beetje zoals een croque monsieur, maar dan met wraps. Je legt twee wraps op elkaar en tussen de twee wraps leg je het beleg. Het beleg of de vulling kan heel wat interessanter worden dan een gewone croque monsieur. Je kan er tussen leggen wat je maar lekker vindt. Het enige wat je wel best gebruikt is een beetje kaas zodat alles goed aan elkaar plakt. Verder leggen wij er grof geraspte wortel tussen, paprika in fijne reepjes gesneden, spinazie, gedroogde tomaten, ananas, hesp, olijven, …

Een voorbeeld van lekkere en eenvoudige quesdadilla is dit:

  • Kaas
  • Spinazie
  • Gedroogde tomaten

Ik heb hier Cheddar gebruikt omdat dat de meest courante kaas is hier in Engeland. Je zou ook kunnen mozzarella gebruiken, die geeft zo’n leuke draden als je de kaas opwarmt, dat vinden de kinderen leuk.

Quesadilla

 

Quesadilla

Als je de wraps eerst zelf maakt, denk er dan aan ze niet te hard te bakken, anders worden ze te krokant en breken ze snel en voor de quesadilla’s gaan ze nog eens extra in de pan.

Leg de eerste wrap open op een bord of plank en legt er op wat je lekker vindt. Dan leg je er nog een wrap mooi boven op. Die twee wraps op elkaar leg je dan in een voorverwarmde pan of op een plaat zonder ribbels. Boter of olie zijn niet nodig. Laat de quesadilla een beetje warm worden en de binnenkant een beetje garen. Om de andere kant te bakken, leg ik een bord op de pan, draai de pan samen met het bord om zodat de quesadilla ondersteboven op het bord ligt. Dan schuif je de quesadilla terug in de pan en laat je de andere kant een beetje bakken.

Quesadilla

Smakelijk! Ik ben benieuwd wat jullie er nog allemaal tussen leggen.

 

Advertentie

3 gedachtes over “Quesadilla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s